3 saker du behöver veta när du ska beställa etiketter och trycksaker

Att beställa etiketter och trycksaker online är både enkelt och smidigt, men för att processen ska bli så smärtfri som möjligt kan det vara bra att ha extra koll på några nyckelpunkter. Om du tar dig tid att svara på de här tre frågorna kommer du snart att ha tillräckligt med kött på benen för att kunna fullgöra din beställning.

  • Var finns behovet?

Etiketter och trycksaker finns för alla möjliga ändamål och förekommer i mängder av varianter i olika storlekar och material. Alla fyller sin speciella funktion och uppfyller särskilda behov, så innan du beställer är det viktigt att du har koll på var just ditt eller ditt företags behov finns. Behöver du markera vilka mappar som hör till vilken avdelning på kontoret? Eller funderar du på att beställa muggar med tryck?

  • Vilken kvantitet behöver du?

När du väl har kommit fram till exakt vilket behov det är du ska täcka och därmed även vet vilka produkter det är du ska beställa, måste du ta reda på hur många du behöver. Ofta förekommer mängdrabatter. Det lockar till större inköp, samtidigt som det ibland kan slå fel att köpa för många trycksaker eller etiketter av varje sort – kanske är en ny grafisk profil på gång under den närmsta tiden? Då blir trycksakerna snabbt utdaterade.

  • Vad har du för budget?

Som nämnt tidigare förekommer trycksaker och etiketter i alla möjliga material och kvalitet. Vissa etiketter är riktigt avancerade, medan andra bara gör jobbet, så att säga. Priset följer samma spretiga riktning. Vilken prisnivå just du väljer beror självklart till viss del på storleken på din budget, men också på ändamålet för användningen.

När du ska beställa etiketter och trycksaker gäller det att hitta rätt balans mellan behov och budget. Se till att skaffa dig en bra överblick så kan du senare titta vidare på vilka olika produkter som erbjuds.