In Mould-teknikens användningsområden

Istället för att monteras med adhesiv, gjuts trycket med In Mould-tekniken fast på förpackningen. Fördelen med den metoden är att möjligheterna till att utnyttja hela förpackningens yta blir större. En vanlig etikett med klister begränsas framförallt i förpackningens hörn och kanter och lämnar outnyttjad yta som kunde ha använts till att göra förpackningsdesignen mer säljande och attraktiv, för kunder som passerar i affären.

Nackdelen med tekniken är att det är en svår teknik som kräver hög precision och har stora krav på rätt utrustning. Som tur är har de företag som använder sig av In Mould-tekniken ofta lång och gedigen erfarenhet av proceduren. De främsta tillverkarna av In Mould-etiketter hävdar att det har förbättrat produkternas förmåga att sticka ut avsevärt, och är det inte just det alla företag som funderar på att beställa eller utveckla sina trycksaker, vill?

Det kan också kännas mer hygieniskt att använda trycksaker som tillverkats med In Mould-tekniken. Förpackningar som används och öppnas flera gånger per dag, som till exempel lättmargarin och leverpastej, behöver en fast och säker etikett som inte lossnar. De små fickorna som kan skapas när en etikett lossnar kan snabbt samla smuts och bygga ohälsosamma bakteriehärdar – och det är inget som ska vara i närheten av något vi stoppar i oss.

Förutom att du får större spelrum vad gäller förpackningsdesignen, gör In Mould-tekniken det möjligt för förpackningen att klara höga temperaturer. En vanlig klisteretikett lossnar ofta vid kontakt med vatten eller värme, medan en In Mould-etikett till och med kan hanteras genom att kokas. Detta är positivt ur ett miljöperspektiv, eftersom du då kan försäkra dig om att dina använda förpackningar är rena och kan kokas för att döda bakterier eller köras i diskmaskinen. Användningsområdena för askar och förpackningar med lock är många. Du kan till exempel återanvända dem som matlådor eller förvara småsaker som knappar eller gummisnoddar i dem.