Så används Wraparound-etiketter

De flesta företag som sysslar med etiketter erbjuder alltifrån produktetiketter och wrap around-etiketter till sleevers, specialetiketter och tryckta förpackningsfilmer. Samtliga etiketter har olika användningsområden där de fungerar absolut bäst och det gäller att hitta rätt produkt för dina behov innan du lägger en beställning.

Wraparound-etiketter håller hög kvalitet och tillverkas i en effektiv produktion som kombinerar kvalitet med låga kostnader. Ofta används UV-flexotryck i upp till åtta färger och produktionen sker i en klimatkontrollerad miljö. Plastfilmen som används vid tryck bör vara återvinningsbar för att inte göra onödiga avtryck i miljön.

Wraparound används, precis som det låter, till produkter som behöver en etikett som går hela vägen runt. Denna typ av etikett är ovärderlig för företag inom livsmedelsindustrin. Designen går att variera i all oändlighet och passar för alla typer av produkter. Wraparound-etiketter är vanliga på livsmedel som förvaras i runda förpackningar som till exempel:

  • Yoghurt

Om det går att ta bort etiketten som går runt din yoghurtburk är det förmodligen en wraparound-etikett. Är den fastgjuten är det istället en In Mould-variant på trycket.

  • Färdiga soppor

Nästa gång du köper sopplunch på snabbköpet kan du lägga en extra tanke på etikettdesignen. Ofta är det en wraparound-etikett som gör jobbet.

  • Såser

Du kanske inte har tänkt på det tidigare, men fredagsbearnaisens design bygger ofta på en enkel wraparound-etikett, precis som många andra såser i kyldisken.

  • Dryck av olika slag

Eftersom trycket på wraparound-etiketter kan varieras såpass väl designmässigt är det vanligt förekommande på förpackningar till läsk, öl, juice och andra drycker.

Även inom industrin förekommer wraparound-etiketter. Förutom att det är vanligt på förpackningar till produkter som används i fabriker och andra industriella sammanhang är det också vanligt att man använder sig av självlaminerande kabelmärkningar i form av wraparound-etiketter. Det är vanligt att det förekommer olja och vätskor av olika slag i sådana sammanhang, vilket gör att självlaminerande kabelmärkningar av wraparound-kvalitet är ett självklart val.

Wraparound-etiketter passar många olika material och är det perfekta valet för dig som vill hålla kostnaderna nere men behöver en etikett som når längre.