Så fungerar In Mould-tekniken

Med In Mould-tekniken kan du skapa etiketter med riktigt hög kvalitet, till och med så bra som fotokvalitet. Etiketter är egentligen fel ord, för metoden innebär att designen gjuts in i själva förpackningen. Den saknar adhesiv som vanliga etiketter har och istället laddas etiketterna in i verktyget och blir en integrerad del av förpackningen.

Många företag som producerar livsmedel använder sig av metoden eftersom det är hygieniskt samtidigt som det möjliggör att hela förpackningens yta används i produktdesignen. Fram- och baksida, hörn, lock och undersida kan tryckas. Du hittar exempel på förpackningar där In Mould-tekniken har använts i bland annat leverpastejhyllan och yoghurtavdelningen.

Förutom att In Mould-tekniken utnyttjar en maximal yta av förpackningen och håller mycket hög kvalitet, är också själva produktionen snabb och effektiv. Flödena är snabba och cykeltiderna korta. På bara några sekunder laddas etiketter in och skickar ut färdiga produkter.

För att allt ska bli rätt i produktionen krävs specialister på In Mould-tekniken. De ska ha koll på precision och stadga i såväl etikettmagasin som formgivning och geometri. Själva laddverktyget, där etiketten laddas in, utgör själva grunden i produktionskedjan, medan roboten är avgörande för att automationsprocessen ska fungera. Specialisternas uppdrag är att se till att dessa samspelar på ett sätt som gör att etiketten hamnar rätt gång efter gång.

Själva tryckprocessen bygger på modulära byggblock som styrs av robotsystem. Beroende på hur förpackningen ser ut kan man flytta runt modulerna tills man hittar rätt och på så sätt nå den perfekta lösningen. Resultatet blir unikt med hög precision i varje enskilt projekt, vilket är själva grunden i den effektiva och användarvänliga tekniken.

Flera företag ägnar sig åt den populära metoden som är på framfart inom tryckindustrin. Du kan få dina förpackningar skräddarsydda samtidigt som du kan lita på att den säkra och standardiserade produktionskedjan inte gör några utsvävningar.